25 Ağustos 2008 Pazartesi

eXtreme+ v2.4 Mod Anlatımı ve Call Of Duty 2 Sunucumuz Hakkında Bilgi

Klanımıza ait Hitmans $$$$ Rulezzz MoB eXtreme+ 2.4 Server Fpsgaming.org adlı eXtreme+ v2.4 Mod cod2 sunucumuza 212.68.42.66:28960 ip ve port numarasında xfire veya the all seeing eye programlarını kullanarak girebilirsiniz. Sunucumuza ilk girdiğinizde alttaki gibi bir ekranla karşılaşacaksınız.



Serverımızın genel özelliklerinden kısaca bahsedeyim...

-Eski oyun sunucularındaki gibi Amerikan , Alman , İngiliz ve Rus askerleri bulunmaktadır. Ayrıca extreme+ v2.4 mod da iki silah seçebiliyorsunuz ve ülkelere ait tüm silahları 2. silah olarak alabilirsiniz. Ülkelerin silahlarını resimleriyle altta belirtiyorum.


Alman (German) Silahları
1- MP40
2- Kar98k
3- Gewehr 43
4- Scouped Kar98k
5- M1879 Trench Gun
6- MP44
7- Scouped Gewehr 43
8- Panzerscreck (Bazuka)
9- MG42 (Ağır Makinalı)
10-Flammenwerfer (Alev Silahı)


Amerikan (American) Silahları
1- Grease Gun
2- M1A1 Carbine
3- M1 Grand
4- Springfield
5- M1879 Trench Gun
6- Thompson
7- BAR
8- Lee-Enfield
9- Bazooka (Bazuka)
10-30Cal (Ağır Makinalı)
11-Flamethrover (Alev Silahı)


Rus (Russian) Silahları
1- PPS42
2- Mosin-Nagant
3- Tokarev SVT-40
4- Scouped Mosin-Nagant
5- M1897 Trench Gun
6- PPSh
9- Bazooka (Bazuka)
10-30Cal (Ağır Makinalı)
11-Flamethrover (Alev Silahı)


İngiliz (British) Silahları
1- Sten
2- Lee-Enfield
3- M1 Grand
4- Scouped Lee-Enfield
5- M1897 Trench Gun
6- Thompson
7- Bren LMG
9- Bazooka (Bazuka)
10-30Cal (Ağır Makinalı)
11-Flamethrover (Alev Silahı)

-Sıra geldi sunucumuzdaki harita yani mapleri tanıtmaya. Genelde hepinizin bildiği eski mapler bulunmakta sunucumuzda fakat biz extra olarak 2 yeni map ekledik. Bunlardan birincisi Matmata Dusk Final 2 dir. Diğeri ise Counter Strike oyunundan hatırlayabileceğiniz Dust haritasının Call Of Duty 2 için yeniden hazırlanmız hali olan CoD Dust haritasıdır.

Matmata Dusk Final 2

Eski maplerden Matmata haritasının yeniden düzenlenmiş halidir. Patlayan variller mapte bulunan bazukalar eskiden girilmeyen binalara giriş ve çıkılmayan çatılara çıkmak için merdivenler eklenmiştir.

CoD Dust

Counter Strike çok fazla tutulan ve sevilen Dust haritasının COD2 için tasarlanmış halidir ve özellikler online multiplayer oynarken yani PAM SD modda ve maçlarda yani TAGL modda çok zevklidir.

Bu yeni iki mapin haricindeki eski mapler ise sırayla ; mp_burgundy , mp_brecourt , mp_carentan , mp_dawnville , mp_railyard , mp_downtown , mp_toujane , mp_decoy , mp_breakout , mp_farmhouse , mp_harbor ve mp_rhine dir.

-Bu modda şaşırtıcı sayıda oyun türü bulunmaktadır ve hepsi birbirinden zevklidir. Oyundaki modlar (game types) ise ;
Capture The Flag - CTF
Deathmatch - DM
Headquartes - HQ
Search & Destroy - SD
Team Deathmatch - TDM
Classic Headquartes - CHQ
Conquest - CAQ
Capture The Flag Back - CTFB
Domination - DOM
Enhanced S&D - ESD
Hitman - HM
Hold The Flag - HTF
Individual Hold The Flag - IHTF
Liberation - LIB
Last Man Standing - LMS
Last Team Standing - LTS
Onslaught - ONS
Roundbased CNQ - RBCNQ
Roundbased CTF - RBCTF
Team King Of The Hill - TKOTH
V.I.P. - VIP
Bu oyun türleri ise Vote seçeneği Rcon Tool dan veya consoledan Vote On yapılarak diğer oyuncular tarafından veda sunucu admini tarafından akfive edilebilir

-Oyundaki diğer bir özellik ise Health Kit , Tripwire ve Mine kurmaktır.
Tripwire'ın anlamı bubi tuzağıtır ve bunu kurmak için iki el bombası yani granade veya bir el bombasu va bir sis bombası yani smoke granade e ihtiyacınız var. Bunlar sizde olduğu zamansa yapmanız gereken şey Ctrl tuşu ile yere uzanıp ardından bash yani dip atma tuşunuza basılı tıtmaktır , böylece tripwire ı yani bubi tuzağınızı kurmaya başlarsınız. Kurulum işlemi bittikten 5 dakika sonra tuzak aktif hale gelir.

Health kit ise oyunda vurulduğunuz zaman kullanmanız gereken sağlık paketidir. Eski tarz oyunlarda bildiğiniz gibi vurulup enerjiniz azaldığı zaman bir süre sonra tekrar dolardı fakat eXtreme+ v2.4 modda ise bu olay kalkmıştır , yani vurulduğunuz zaman enerjiniz tekrar dolmaz. Health Kit veya medic olarak bilinen sağlık paketini oyunda durarak yani yön tuşlarına basmadan F tuşuna basarak kullanabilirsiniz.

Mine yani mayın olarak bilinen bu patlayıcı türünü oyunda yine Tripwire kullanır gibi Ctrl tuşuna basarak yere uzanırsınız ve bu sefer F tuşuna basılı tutarsınız böylece mayını kurmaya başlarsınız ve kurduktan sonra yine 5 saniye sonra mayın aktif hale gelir. Bu patlayıcının dezavantajı ise düşmanınız farkederse oda aynen f tuşüna basıp mine ı yani mayınızı çözebilir ve kendi başka biryere kurabilir.

Vote On Yapıldığı zaman resimdeki özellikleri kullanabilirsiniz.

Restart Map - Aynı mapi tekrar başlatma
Next Map - Sonraki mapi açma
Change Map - Server admininin belirlediği map rotationda bulunan maplerden seçme yapılır
Change Game Type/Map - Oyun Türünü ve Haritayı Değiştirme
Kick Player - Admin olmayanlarda bu seçenek sayesinde serverdan oyuncu kickleyebilirler
eXtreme+ Change Map - Map değiştirme
eXtreme+ Change Game Type - Oyun türünü değiştirme
NOT : Bu işlemlerin gerçekleşmesi için sunucuda bulunan oyuncuların çoğunluğunun F1 tuşuna basarak Aceept yani kabul etmesi gerekmektedir.

- Oyundaki diğer bir özellik ise oyun sırasında frağınıza yani adam öldürme sayınıza göre rütbe almanızdır. Oyunda ilerleyip adam vurdukça rütbeniz artar ve rütbeniz arttıkça daha çok granade - el bombası , smoke granade - sis bombası , tripwire - bubi tuzağı , mine - mayın ve health kit madic - sağlık paketi alırsınız. Ayrıca ilerleyen rütbelerde hava saldırısı , top saldırısı yapabilirsiniz. Bunlarıda B tuşu ile BINOCULAR yani dürbün açarak biryer belirleyip ardından F tuşuna basarak bullanırsınız.

İyi Oyunlar Dilerim

Hiç yorum yok: