21 Ağustos 2008 Perşembe

Call Of Duty 2 ve Call Of Duty 4 WH AimBot ve Multihack İçin PunkBuster Yeterlimi ?

Hepimizin ortak problemidir online olarak oynadığımız multiplayer call of duty 2 (cod2) ve call of duty 4 modern warfare (cod4mw) de server da kullnılan wh (wallhack) aimbot ve multihack gibi korsan ve hile yazılımları. Bunların 2 çeşidi bulunmaktadır.

İlki public wh , aim(bot) ve multihack dir ; yani internetten indirilebilir olan herkese açık hack türü. Punkbuster tarafında yakalanır ve server dan atılı. Örnek olarak call of duty 2 deki asmCoD (2133p) ve call of duty 4 de SiBot dur.

İkinci türü ise internetten kredi kartı ile alınan paralı wh (wallhack) , aimbot ve multihack lerdir. İşte asıl problem bunlardır zaten , punkbuster tarafından farkedilmeyen wh (wallhack) , aimbot ve multihack ler online oyun sırasında serverlarda açıldığı zaman sadece o anda serverda bir admin veya rcon varsa ve onlar farkedebilirse oyundan atılır. Aksi taktirde oyuncu istediği kadar oyunda kalır ve oynayan herkesi rahatsız edebilir.

Even Balance firmasının geliştirmiş olduğu punkbuster programı public yani herkesin indirip kullanabileceği türden hack lere karşı koruması iyidir, fakat paralı olanlara karşı son derece zayıftır. Even Balance firmasının programın yeni versiyonunda bu problemi çözmesini umarız.

Hiç yorum yok: