12 Ağustos 2008 Salı

Call Of Duty 2 FPS

FPS (Frame Per Second) yani saniyede ekranınıza gelen görüntü sayısını codcular var. FPS değeri oyununuzun kalitesini çok etkiler. Gördüğüm kadarıyla biçok kişi güzel grafiklerde oynamak için kalitesiz oyun oynuyo ve iyi performans gösteremiyolar.
İdeal FPS değeri kişiden kişiye değişir. Bana göre 75-80fps altında oyun kalitesizdir 80-120 arası normal ,125fps ideal ,daha fazlası daha kaliteli oyun demektir.
FPS değerinizi görmek için; konsola /cg_drawfps 1 komutunu yazdığınızda ekranın sağ üst köşesinde çıkacaktır(Komutları 0 ile kapatıp 1 ile açabilirsiniz).
FPS nizin maximum değerini biçmek için /com_maxfps (max.değer) örnek: /com_maxfps 125 yazmalısınız.
max. fps niz ekran kartının kalitesiyle orantılı artar.64mb lıkla 40-50 arası fps çekebilirken 512 likle 400-450 arası çekebilirsiniz.
FPS niz arrtıkça;daha hızlı yürür,daha uzağa zıplayabilir,daha hızlı şarjör deiştirir, daha hızlı taramalı kullanabilirsiniz.ancak saniyede netten indirdiğiniz resim arttığı için biraz daha fazla kota yersiniz.(FPS 333 ü geçince ayak sesleriniz çıkmaz)
İyi bi oyun için FPS nizi sabitlemenizi tavsiye ederim. değişken fps de lag oluşur(/cg_drawlagometer 1 ile açabilirsiniz).
Oyunun grafilerini,çözünürlüğünü düşürdükçe alabileceğiniz max. fps değeride artar. birde optionsta directx(dx) 7 veya dx9 seçenekleri var onu dx7 ye getirmenizi tavsiye ederim.böylece fps nizi daha yüksek değerlerde sabitlersiniz.

Eğer fps değerinizi bilmiyorsanız komutları yazın ve bakın derim,fps niz düşük ve/veya sabit deilse 125 te sabitlemeniz oyun kalitenizi bariz şekilde arttıracaktır.
İyi oyunlar...

edit:r_multigpu 1
komutu ile FPS artıyor.

Hiç yorum yok: