15 Temmuz 2008 Salı

Call Of Duty 5 World At War

Oyunseverlerin merakla beklediği Call of Duty devam oyununun ilk fragmanı yayımlandı...

Activision Blizzard, Call of Duty'nin beşinci bölümünü tanıtan ilk fragmanı yayımladı. Video oyundan sahneler gösteriyor. CHIP Online fragmanı sizin için indirmeye sunuyor.

Call of Duty 5: World at War, ikinci dünya savaşı zamanını konu ediniyor. Oyunun büyük bir kısmı Pasifik sahillerinde geçiyor. Bu sırada müttefiklerin askeri birliğinde rol alıyorsunuz.


Oyunun ismi, Call of Duty 3 (sadece konsollar için) için sorumlu olan Treyarch tarafından geliştirildi. Serinin büyük başarı getiren dördüncü kısmını geliştiren Infinity Ward bu sefer konunun dışında kalıyor. Oyun en erken 2008 sonuna doğru, en geç 2009 başında piyasaya sürülecek.


İlk çıktığı zamanlarda ortalığı kasıp kavurmuş olan Call of Duty, o kadar çok tutulmuştu ki birincisinin başarısının ardından ikincisi, üçüncüsü ve son olarak modern savaşı konu alan dördüncüsü çıktı. Oyun, birçok kişi için en iyi 2. Dünya Savaşı oyunuydu. Son olarak ise dördüncü oyunun modern savaşı konu alması ilk önce ben dahil birçok CoD oyuncularında hayal kırıklığı oluşturdu. Ancak oyunu oynadıktan sonra bu fikrimin kesinlikle değiştiğini de söyleyeyim. CoD 4, belki de şu ana kadar yapılmış en iyi savaş oyunu. Şu sıralar, çevirimiçi multiplayer olarak oynadığım bu oyunun beşincisi de yoldaymış. Yine 2. Dünya Savaşı’nı konu alacak Call of Duty: World At War, pasifik cephesinde geçiyor.
Oyundaki önemli değişiklerden birinin de, oyunun geliştiricisinin artık Infinity Ward değil de Treyarch olması. Yayıncı ise her zamanki gibi Activision. Dikkatimi çeken nokta ise oyunun isminin Call of Duty 5 şeklinde geçmemesi. Oyun direkt Call of Duty: World At War şeklinde geçiyor ki bunun sebebi muhtemelen oyunun artık Treyarch’ın ürettiğini vurgulamak olsa gerek. Oyunun şimdiden ekran görüntüleri ve tanıtım videosu çıkmış. Şimdiden bile yine her zamanki gibi muhteşem bir Call of Duty oyunu geldiğini söylemek mümkün.

Hiç yorum yok: