12 Temmuz 2008 Cumartesi

Call Of Duty 2 Hakkında

Call of Duty 2 2.Dünya Savaşını anlatan FPS tarzında bir oyundur. Yapımı Infinity Ward , dağıtımı Activision tarafından yapılmıştır . Gerçeğe yakın efektleri ve oynanabilirliği ile dikkat çeker. Dünya çapında birçok online oyuncusu olan bir oyundur

Haritalar : Call of Duty 2'deki haritalar ilk oyundaki mekanlardan çok daha büyüktür.
  • Geliştirilmiş Yapay Zeka: Single Player oyun modunda oynarken artık düşmanlar el bombalarından kaçabiliyor, siper alabiliyor, sizi ve takımınızı yan taraftan vurup gafil avlayabiliyor. Tabii bunlar sadece düşmanlar için geçerli değil, takım arkadaşlarınız da bu özelliklere sahip.

  • Oyuncu Konuşmaları: Yeni eklenen sesler sayesinde savaş alanında ne olup bittiğini takım arkadaşlarınızdan öğrenebiliyorsunuz. Köşelerde saklanan düşmanlar olduğunu, düşman birliklerinin yaklaştığını el bombası , sniper ve daha bir çok gerekli bilgiyi takım arkadaşlarınızın konuşmaları sayesinde öğrenebiliyorsunuz. Bu özellik için İnfinity Ward oyuna tam 20.000 satırlık konuşma eklemiştir

  • Geliştirilmiş Grafikler: DirectX 9'un bütün özelliklerini kullanan oyunda, parçacık efektleri için özel bir çaba harcanmış; mesela toz bulutları, top ateşiyle ortaya çıkan kör edici siyah dumanlar , güneş ve parlaklık efektleri ve bunun gibi parçacık efektleri son derece etkileyici görünüyor.

Singleplayer (Tek Kişilik Oyun)

Tekoyuncu modu silah eğitimiyle başlar. Ünlü rus sniperi olan Vasili olarak başlıyorsunuz oyuna. Oyunun en başında 1941 yılında Moskova'yı Almanlar'a karşı savunan Rus ordusundan sıradan bir er olarak, basit piyade silahları eğitimi aldıktan sonra göreve başlarsınız.Daha sonraki bölümlerde adınız ve görevleriniz değişmektedir.İngiliz,Amerikan askerleri olacaksınız ve gerçekte 2.dünya savaşının yaşandığı yerlerde oyunu oynayacaksınız. Değişik zorluk dereceleriyle kendinizi deniyebilir ve uzmanlığınızı ölçebilirsiniz.


Multiplayer (Lan ve Online Oyun Modu)

Her online server da değişik olan fakat maksimum 64 kişilik olan internet üzerinden oynanan serverlara bağlanılarak giriş yapılan oyun modudur. Bu mod extra haritalar eklenmediği sürece toplamda orjinal 13 değişik haritada oynanılır.Oyunda dört ülkenin askerleri birbiriyle savaşmaktadır.(Amerikan,Alman,Rus ve İngiliz Askerleri) Oyunu toplam 5 farklı şekilde oynayabilirsiniz
  • Deathmatch (DM): Adında anlaşıldığı üzere önünüze geleni öldürdüğünüz moddur.

  • Team Deathmatch (TDM): Haritasına göre Alman veya ABD askerlerinden 2 takım oluşturuluyor. Almanlar her haritada oluyor fakat haritasına göre İngiliz veya Rus askeri de olunabiliyor. Bu iki takım belirlenen süre veya skora erişene kadar çarpışmaya devam ediyor. En çok düşmanı öldüren takım kazanıyor.

  • Search and Destroy (SD): Düşmanın bölgesinde bulunan ve daha önceden belirlenen, pusulada yıldız işareti ile görünen araca bomba yerleştirmeye veya bulunulan takıma göre yerleştirmeye çalışarak zamana karşı yarışılıyor. Müttefik oyuncular, gerekli sürede Almanları temizleyemez veya araçları imha edememezse o round'u kaybederler.Almanların görevi ise ölmeden araçları savunmaktır.

  • Capture The Flag (CTF): Düşmanın bölgesinde olan bayrağı kaparak kendi bayrağınızın yanına getirmelisiniz aynı şekilde düşmanda sizin bayrağınızı kapmışsa düşmandan bayrağınızı geri alana kadar sayı yapma imkanınız yoktur.

  • HeadQuarters (HQ): Yapı itibarı ile Search and Destroy'a benzeyen bu mod da amaç haritaya rasgele olarak koyulan radyoyu bulup onu ele geçirmektir. Herhangi bir taraf radyo'yu ele geçirdiğinde pusulada o takımın bayrağı gözükür ve karşı tarafta buna göre harekete geçer.

Hiç yorum yok: