29 Temmuz 2008 Salı

Call Of Duty 4 Tam Çözüm

Traning

Burada klasik silah kullanma taktiklerini öğreniyoruz. İlk önce elimize önümüzdeki silahı alalım ve atış poligonuna girelim. Orada nişan alarak yukarıdaki ve aşağıdaki hedefleri vuralım. Sonra önümüze gelen seçenekten; “No’’ seçeneğini seçin. “Yes’’ derseniz fareyi yukarı götürdüğünüzde adam aşağıya, aşağıya götürdüğünüzde yukarıya bakacaktır. O yüzden “no’’ seçeneğini seçin. Şimdi bunları yaptıktan sonra önümüze tabelalar çıkacak bunları nişan almadan ateş ederek vurun. Sonra önünüzde bir tahta çıkacak ona ateş edin ama tahtanın her tarafına tek tek ateş edin çünkü tahtanın arkasında tabelalar var. Buradan bu işlemi de yaptıktan sonra atış poligonundaki işimiz bitti. Sonra atış poligonunun sol tarafında tabanca var onu alın ve karpuza “v’’ ile vurun buradaki işimiz bitti. Şimdi ekranın alt tarafında bir radar var o radarın üstündeki sarı nokta bizim gidilmesi gereken yere olan uzaklığımızı belirliyor. Mesafe azaldığı zaman sağ tarafınıza bakın ve bir aralıklı kapı göreceksiniz ona yaklaşın ve kapı açılacak içeri girin ve Kaptan Price’i dinleyin. Sonra sağ tarafınızdaki kulenin tepesine çıkın ve orada G3’ü ve Flaş bombalarını alın. Sağ tarafınızdaki halatın yanına gelin ve bekleyin, halat sarı yanmaya başladığı zaman “F’’ tuşuna basarak aşağıya inin, ama elinizden geldiği kadar hızlı olun ve odanın içerisindeki tabelaları tek tek vurun, okları izleyerek odanın içine girin ve merdivenlerden aşağıya inerken bir tabela çıkacak onu vurun. Aşağıya indiğiniz zaman karşınızdaki odaya flaş bombası atın ve saklanın, bomba patladığı zaman içeri girin ve tabelaları vurun. Odanın solunda bir kapı var içerde tabelalar var kapının yanına saklanın onlara kalkacak ve girip vurun son olarak sol taraftaki odaya flaş bombası atıp tabelaları vurun ve koşar adamlarla bitişe koşun. Sonra oyunu oynamak için seçeceğiniz dereceler gelecek tabiî ki bu size kalmış bir şey ama bölümü gayet çabuk bitirirseniz en son zorluğu oynaya bilirsiniz fakat burası sizin terciğiniz...

Crew Expendable

Burada alıştırmada yaptığımızın nerede ise aynısını yapacağız. Grup arkadaşlarımız nerelere gidiyor ise sizde oralara yani görev yerine gidin görev yerine gitmek için radarı kontrol etmeyi unutmayın. Gerektiği zaman durun siper alın ve arkadaşlarınızla ilerleyin. Görev yerine giderken önüne adamlar çıkacak kaptanın dediklerini yaparsanız ölmeden rahatlıkla ilerleyebilirsiniz. En sonunda görev yerine geldiğiniz zaman bir konteynır’ın kapısını gruptan birisi açacak ve sizde biraz bekledikten sonra içerdeki bombanın üzerindeki defteri alın. Sonra kaptan ve arkadaşlarınız izleyin geldiğimiz yoldan geri giderken bir anda bir patlama olacak ve herkes yere düşecek sakın korkmayın ölmediniz. Kaptan bizi ayağa kaldırarak koşmaya başlayacak onları izleyin, yavaş yavaş gemi sola doğru eğilmeye başlayacak sizde sağ tarafa doğru basarak koşun. En sonunda gemiden çıktığınız zaman helikopter bizi bekliyor olacak ve helikopterin arkasında önümüze “Space’’ yazı çıktığı zaman basın ve uçağa atlayacaksınız, fakat uçak kalkar iken atladığımız için düşecekken kaptan bizi tutarak yukarı çekiyor görevimizi tamamlıyoruz.

The Coup

Arkadaşlar bu bölümde sadece olanları izliyoruz başka bir şey yapamıyoruz. Bu demoda grubumuza katılacak olan adamı idam ediyorlar onu görüyoruz. Burada bizi öldürme emrini veren, öldüren ve arabada sağ tarafta oturan adamların yüzlerine iyi bakın onlar ile işimiz olacak. Bizi öldürdükleri zaman görev bitecek ve yeni göreve hazırlanın.

Blackout

Görevimiz Nikolai adında bir adamı kurtarmak. Bu kurtarmaya giderken bulunduğumuz yerden az ilerde bir kulübe var bu kulübenin dışarısında 2tane adam içerisinde 1tane adam var. Bunları öldürdükten sonra kaptanı izleyin. Kaptan, Gaz ve biz diğer bir kulübenin yanına geldiğimiz zaman duracağız. Hemen önümüzdeki kulübenin arka çıkışına ve ön kapısına “Clymore’’ yerleştirin sonra onun sağında kalan kulübenin önünde uyuyan adam var onu öldürün içerdekileri öldürün diğer adamlar çıkar çıkmaz ölecekler. Sonra Kaptanı izleyin. Karşımıza bir adam çıkacak sonrada onun timi meydana çıkacak. Bizim kaptan ve Kamarov konuştuktuk tan sonra Kamarov’u izleyelim bize Sniper ile adamları vurmamız için gayet güzel bir yer gösterecek orada durarak düşman askerlerini vurun. (Özellikle ağır makineli adamları vurun.) Sonra düşman helikopterleri geldiği zaman Kamarov’u izleyelim ve bizi getirdiği yerde gelen bütün adamları öldürün, yeri geldiğinde 5’e basarak silahın bombasını kullanabilirsiniz. Karşıdan gelen adamları vurun roket atarlara dikkat edin. Bunları öldürdükten sonra Kamarov bize yine Sniper için bir yer gösterecek orada da bizim adamların geliş yolundaki bütün düşman askerlerini yok edin. Kamarov bizi Güç İstasyonuna götürecek orada Kamarov yine bize Sniperlık bir yer gösterecek fakat bizim kaptan artık yeter diyerek Gaz’a emri verecek Kamarov biraz aşağıya göz attıktan sonra kenarı çekilecek ve bizlerde oradaki iplere tutunarak aşağıya ineceğiz. Oradaki adamları öldürdükten sonra sol taraftaki evin içine girerek ilerleyin fakat önüne adamlar çıkabilir dikkat edin. İlerledikten sonra biz evin önüne geleceğiz, Gaz elektrikleri kesmeye gidecek biz kaptan ile beraber içeri girip içerdeki adamları öldürerek Nikolai kurtaracağız. Fakat içerisi karanlık olduğu için gece görüşü gözlüklerinizi takmayı unutmayın adamları sizi göremez siz onları sessiz bir şekilde öldürün ve Nikolai alın. En sonunda Nikolai aldığımız zaman kaptanı izleyerek uçağa binin ve görevimiz bitti.


Charlie Don’t Surf

Burada şuan bir helikopterdeyiz ve helikopter durduğu zaman aşağıya ineceğiz. Bizim uçaktan inen grubu izleyerek gidin bir binanın yanına geleceğiz kapısı kapalı kapısını açacaklar ve içerdeki adamları öldürecekler. Bizde aşağıya inerek aşağıdaki bütün adamları öldürelim ve merdivenlerden yukarı çıkalım. Adamlar nereye gidiyor ise onları takip edelim. Düşmanın yoğun olduğu bir yere geleceğiz burada hemen karşımızda birkaç adam var onları öldürelim sonrada sol tarafımızdaki adamları öldürelim onların geldiği kapının önüne gelin ve sol taraftaki yere girerek devam edin adamlara dikkat edin. Geldiğiniz yerden caddenin karşısına geçin ve adamları öldürün fakat arabalara dikkat edin çünkü patlıyorlar. Adamları öldürerek geldikleri yerdeki kapının soluna gidin ve oradaki adamları temizleyin sonra televizyon istasyonun önüne geleceksiniz içeri girin ve adamları izleyerek ilerleyin. İçerisi adam kaynıyor bu yüzden biraz dikkatli olun ölme tehlikeniz bulunmaktadır. 2. kata çıktığınız zaman merdivenin sağından arkadaşlarımız gelecek ve merdivenden ilerleyin. Adamları izleyerek gidin ve son durağa geldiğiniz zaman birisi kapıyı açacak ve içeri girin biraz bekledikten sonra görev tamamlanmıştır.
The Bog

Burada tabana kuvvet koşuyoruz ve tel kapıdan aşağıya iniyoruz geçe görüşü gözlüğümüzü de takalım ve içeri girelim. İçeriye girdiğiniz zaman merdivenlerden çıkarken bir adam bizim adam ile boğuşmaya başlayacak düşmanı hemen vurun ve yukarı çıkın. Yukarıda adam kaynıyor bunları öldürün ve makineli silahın başına geçerek karşınızdaki binayı temizleyin. Sonra aşağıya inerek gruptaki adamları izleyelim. Geldiğimiz yerde gece görüşü gözlüklerimizi çıkartalım ve etraftaki bütün adamları öldürelim. Sonra bizim gruptan birisi karşı tarafın tanklarını yok etmek için hazırlanırken onu vuruyorlar. Onun yanına giderek elindeki silahı alalım ve onun görevini biz yapalım. Bu silah ile tankları yok edeceğiz; sağ tuşa basarak ekrandaki yeşil kutulara kilitlenin ve “dıt dıt dııııt’’ diye bir ses geldiği zaman roket tanka kilitlenmiştir. Bu şekilde yaparak bütün tankları yok edelim ve grubu izleyelim. Yerimize ulaştığımız zaman tankın yanına gidin ve etraftaki bütün adamları öldürün tankın yanından ayrılmayın makineli ve roket atarlı adamları yaşatmayın etraftaki adamlar azaldığı zaman görevimiz değişecek uçak savarı yok edeceğiz. Uçak savarın yanına gidelim giderken de etraftaki adamları öldürmeyi unutmayalım içeri girdiğimiz zaman uçak savarın etrafındaki adamları da öldürdükten sonra uçak savara C4’ü yerleştirin ve patlatın. Sonra oradan uzaklaşın ve görev yerine ilerleyin orada yanan sarı noktaya giderek “F’’ ye basın ve siper alın. Helikopterler gelecek ve karşınızdaki binaları tarayacak onlar gittikten sonra tankın yanına gidin ve görevimiz sona erecektir.

Hunted

Demoda bizim bulunduğumuz uçağı vuruyorlar. Yere çakılıyoruz, Kaptan Price bizi ayağa kaldırıyor ve Nikolai cesetle uğraşıyor bizde yanına giderek elimize silah alalım ve kaptanı izleyelim. Köprünün altında bekledikten sonra kaptan ile kapının yanına gidin ve oradaki düşman askerlerini izleyin. Yaşlı adamı onlar öldürmeden siz yaşlı adam ile uğraşan adamı ve diğerlerini temizleyin sonra sağ tarafınızdaki çitin üstünden atlayarak yola devam edelim. İleriden düşman helikopteri gelecek ve bizler yere yatacağız helikopter tepemizde hareket ederken bizler aşağıda sessiz bir şekilde duracağız. Helikopter gitti zaman ayağa kalkıp karşımızdaki evin önüne gideceğiz orada gelen adamları öldürün. Gaz arkanızdaki evin deposunun kapısını açıncaya kadar orada bekleyin açtığı zaman içeri girin ve hemen diğer taraftaki merdivenden yukarı çıkın. Orada kapıdan gelen adamları öldürün, içeri flaş bombası atabilirler dikkatli olun. Onları da öldürdükten sonra kapının karşısındaki evlerin arasında bekleyin ve gördüğünüz adamları vurun fakat dikkatli olun köpekler üstünüze gelebilir. Buralarıda temizledikten sonra ilerleyin kaptan tel kapıyı açacak ve bizde kaptanı izleyerek yola devam edeceğiz. Tepemizde helikopter gezecek bizde hemen otların içinde bekleyelim, kaptan ilerlemeye başladığı zaman onu izleyin ve etraftaki bütün adamları öldürün dikkatli olun tepenizde helikopter var. Adamları temizledikten sonra kaptanı izleyelim. Bir seranın içine gireceğiz ve dışarıda adamlar var onları öldürdükten sonra dışarı çıkın ve soldaki seraya girerek orda ki adamları da temizleyelim ve karşımızdaki çiftliğin içindeki adamları ve etrafındakileri öldürelim. Çiftliğin içine girdiğimiz zaman boza koyu alalım. Helikopterin üstüne geldiğimiz zaman “dıt dıt dıt dııııt’’ diye bir ses çıktığı zaman roket helikoptere kilitlenmiştir, fakat roketi helikopterin önüne atar iseniz vurma şansınız yüksektir. Sonra içeri girin ve yukarı çıkın kaptanı kapıyı açacak ve onu izleyin.

Death From Above

Burada görevimizi yaparken düşman askerleri ve bizim adamlarımız aynı gözüküyorlar bu yüzden onları ayırt etmek için 25mmlik silah ile adamlara bakın adamların kafalıkları siyah ise bunlar düşmandır, eğer kafalıkları siah değilse bunlar bizim adamlarımızdır. Bu görevimizde AC-130 Spectra adlı uçağı kullanıyoruz. Bu görev biraz can sıkıcı olabilir. Uçakta ilk başta ateş edemiyoruz biraz bekleyeceğiz bize uçağı tanıtacaktır. “F’’ ye basarak gece görüşünü açmayı silahları değiştirmeyi öğretecek bunlar bittikten sonra ateş edebileceğiz tabi bizim adamlar yerleştikleri zaman. Bu görevin sadece ilk tarafı zor arkadaşlar, etrafa bakının pusu kurmuş olan bir grup asker var o askerler bizim askerlerimiz onlara doğru giden bütün adamları öldürün. Fakat dikkat edin kendi adamlarınızı vurmayın. Kendi adamlarınızı tespit edin ve sonra gelen bütün adamları öldürün. Burada düşman askerlerini temizlediğiniz zaman 2tane araba gelecek bunlar bizim dostlarımızdır. Bunları vurmayın biraz konuşmadan sonra yeni bir yere gidiyoruz buradaki bütün evleri, adamları arabaları yok edin. Burası da ter temiz olduğu zaman başka bir yere gideceğiz burada park edilmiş arabalar ve evler var. Sizler buradaki evleri ve tüm arabalara ateş edin burada bizim arabaların olduğu yere doğru giden bütün adamları öldürün bir müddet sonra 2tane helikopter gelecek bunları sakın yok etmeyin bunlar bizim helikopterlerimizdir. Adamlarımız helikoptere bindikten sonra görev tamamlanmıştır.

War Pig

Burada karşıdaki bütün düşman askerlerini öldürerek ilerlemektir. Tankın yanından ilerleyelim ve önümüzdeki bütün adamları öldürelim. Tank bir yol bulup girecek ve bizlerde onun arkasından giderek etrafı temizleyeceğiz. Çatılarda roket atarlar çıkacak onları da öldürün dikkatli bir şekilde ilerleyin. Grup adamlarını izleyerek ilerleyin dikkatli olun her an düşman askeri çıkabilir. En sonunda bölgeye geldiğiniz zaman karşınızdaki evde 2tane makineli adam var ve birkaç adam var. Bunları öldürdükten sonra ilerleyin ve kapının yanında durun kapıyı açtıkları zaman üst kata çıkın ve orada bekleyin. Bizim tank düşman tankını yok ediyor, aşağıya inerek adamları izleyin ve uçağa binerek görevimiz sona erecektir.

Shock And Awe

Bu görevde uçağın silahını kullanıyoruz. Burada binaların üstündeki roket atarları ve düşman tanklarını yok edeceğiz dikkatli olun her yerden roket atar çıkabilir. Uçakta yere ilk defa indiği zaman biz aşağıya inmiyoruz. 2.defa indiği zaman biz iniyoruz ve adamlarımızı takip ederek ilerleyelim. Adamları temizledikten sonra helikopterimiz gelecek hemen ona binerek makineli silahın başına geçelim. Biraz ilerledikten sonra uçağın vurulduğunu göreceksiniz, uçağın pilotu yaşıyor ve bizde aşağıya inerek onu alacağız. Yalnızca 1.30 dakikamız var. Bu dakika içerisinde uçağın yanına giderek pilota bakarak “F’’ tuşuna basın ve pilotu sırtınıza alın. Sonra uçağa binin ve gelen adamları vurun. Uçak havalandıktan sonra nükleer bir patlama olacak ve uçağımız düşecek. Bu uçak düştükten sonra bir demo girecek bu demodan sonra adamı biz yönlendireceğiz. Etrafta canlı bir şey yok her yer yıkık dökük bizde uçaktan inerek etrafa bakınarak ilerleyin ve bir süre sonra adam yere yığılacak ve görev bitecek.

Safe House

Bu görevimiz haritada belli olan bütün evleri taramak ve en son evde Khael Al-Asad’ı bulacağız. Bu adamı ararken köpeklere adamlara dikkat edin elinizden geldiği kadar hızlı olun evlere girerek bütün katları dolaşın ve temizleyin son eve gelince oradaki adamları öldürün ve olanları izleyin. Burada Al-Asad dayak yerken çalan telefondaki adamı kaptan tanıyor. Bu görev bitti, yeni görevimize geçelim.

15 Yıl öncesine gidiyoruz...

All Ghillied Up

Burada sadece kaptan MacMillan ve biz varız. Görevimizde Imran Zakhaev’i öldürmek. İlk başta kaptanı izleyerek ilerliyoruz. Kaptanın durduğu yerde sizde durun, kaptan adamları görecek ve size herhangi birisini öldürmeniz isteyecek. Onları öldürdükten sonra kaptanı takip ederek ilerleyin, kaptan duracak. Kaptanın durduğu zaman biraz bekleyeceksiniz kaptan bir şeyler söyleyecek ve geri doğru gideceksiniz. Pencerenin yanına geldiğiniz zaman kaptan içerde iki kişinin olduğunu ve birisinin dışarı çıktığını söyleyecek. Sonra binanın köşesine geleceksiniz ve kaptan duracak sizde durun olduğunuz yerde çünkü adam bir süre sonra içeri girecek. Adam içeri girdiği zaman kaptanı izleyin, mezarlıktan geçtikten sonra bir düşman helikopteri gelecek ve sizde duvarın gölgesinde diz çökerek bekleyeceksiniz. Helikopter gittikten sonra kaptan ilerlemeye başlayacak ve boruların üstünden atladıktan sonra yere yatın. Boş bir araziye geldiniz ve düşman askerleri araziye dağılmış bir şekilde ilerliyorlar. Sizde yere yatın ve adamlara, tankın altında ezilmeden onların ruhu bile duymadan sürüne sürüne ilerleyin ve adamları geçtiğiniz zaman bekleyin. Kaptan gelecek ayağa kalkacak ve onu izleyin. İki tane adam bizim adamlarımızın cesetlerini su birikintisine atıyorlar. Bunların sol tarafında iki tane adam etrafa bakınıyorlar. O adamlar diğer adamların yanından uzaklaştıkları zaman ikisini de tek atış yaparak öldürün. Kaptanı izleyin bir yerde durarak cesetleri atan adamlardan birini seçecek sizde bir tanesini seçerek öldürün. Kaptanı izleyin konteynırların gölgelerinden ilerleyin. Kaptan durduğu zaman sizde arkanızı dönün kaptan sağ taraftan gelen adama silah ile vurarak bayıltacak ve sizde kaptanın yanına gidin. İlerlediğiniz zaman kaptan tekrar duracak ve karşıya geçecek, sağ taraftan gelen adamı vuracak sizde kaptanın yanına gidin ve kaptan “Shhhhh’’ diyecek olduğunuz yerde kalın. Kaptanın baktığı yerde adamlar ve sizde yere yatarak kaptanın arkasından konteynıra girin. Burası biraz heyecanlı kaptan kapaklardan birisini açacak ve bekleyecek. Koşmaya başladığı zaman sizde koşun arkasından onun durduğu yerlerde durun ve son olarak arabaların altına sürünerek girecek ve ilerleyeceksiniz. Arabalar bittiği zaman iki araba daha gelecek onların altında da sürünerek ilerleyin arabalar bittiği zaman olduğunuz yerde kalın ve kaptanın ilerlemesini bekleyin. Kaptan biraz konuştuktan sonra ilerleyecek onu takip edin. Bir apartmanın önündeki duvarın yanına gelince duracaksınız size binanın merdivenlerinin 4. katında bir sniper olduğunu söyleyecek ve sizde onu bir zahmet kafasından vurarak öldürün. Adam öldükten sonra kaptanı izleyin, kaptan bulunduğunuz binanın karşısındaki binaya pencereden geçecek sizde onu takip edin. Bir köpek havlayacak ve kaptan duracak ve köpek pencereden çıkarken onu vuracak. İlerlemeye devam... Kaptan binadan çıkınca yine duracak bir köpek cesedi yiyor. Bu köpeği öldürmeden solundan solundan yavaş yavaş ilerleyerek geçeceksiniz ve bölümün ilk yarısı bitecek...

Oyuna geldiğiniz zaman önünüzde mükemmel bir sniper bulunmaktadır, sizde bu silahın başına geçerek fotoğraftaki adamı vuracaksınız. Silahın zumunu “W ile ileri Sile geri’’ alabilirsiniz. Adamı vurmak kolay fakat bir sorunumuz var... Hava rüzgârlı bu yüzden silah istediğimiz yere gitmeyebilir. Neyse adamımız geldiği zaman paraları çıkartacak ve orada bir bayrak var bu bayrağa bakarak rüzgârın nereye doğru estiğini görebilirsiniz. Adamı vurmayı başardıktan sonra bir helikopter gelecek, helikopteri kullanan adamı da vurun ve tabana kuvvet kaptanın peşinden gidin ve ipe tutunun aşağıya inin. Sonra kaptanı izlemeye devam edin. Bir binaya gireceksiniz bu bina da iken adamlar gelecek sizde sağ taraftaki kapıya clymore yerleştirin ve gelen adamlar havaya uçsun dışarı çıktığınız zaman helikopter gelecek ve kaptan onu düşürecek. Uçak kaptanın ayağını kesecek ve yürüyemeyecek, bizde onu “F’’ tuşuna basarak sırtımıza alacağız. Adamlar geldiği zaman onu yere bırakın adamları öldürün ve ilerleyin. Adamları temizledikten sonra apartmana girin ve ilerleyin köpek çıkacak kaptanı bırakarak köpeği ve içerdeki adamları temizleyin sonra kaptanı sırtınıza alarak ilerleyin. Dışarıya çıktığınız zaman hemen karşınızdaki binaya girin ve sağ taraftan ilerleyin haritayı kontrol haritada dost olarak köpekler gözükecek onlara dokunmadan havuzun etrafından ilerleyerek aşağıdaki iki adamı öldürün ve gidilmesi gerek yere gidin. Görev yeri değişecek ve sarı bir yer yanacak kaptanı oraya bırakın ve clymoreları adamların size ulaşmalarını engelleyecek yerle kurun ve bekleyin. Arkadaşlarımız uçakla gelecekler fakat onlar gelene kadar biz ve kaptan ölmemeli gelen adamları öldürün, uçak geldiği zaman uçağa binin ve görevimiz tamamlanmıştır.

Al-Asad Öldükten 8 saat sonra...

Heart

Kaptanı izleyelim ve durdukları yerdeki adamlara ateş etmeyin bekleyin. Büyük bir patlama olacak ve o patlamadan sonra adamları vurmaya başlayın. Adamların sayıları artınca geriye çekileceğiz ve orada adamları durdurmaya çalışacağız ve yine başarılı olamayacağız. Haritadaki evin ikinci katına çıkarak pencere kenarlarındaki C4leri alın ve patlatın sonra kaptanı izleyin çiftliğin içinden boza koyu alın ve tanklara kilitlenerek yok edin. “7’’ye bas komutu geldiği zaman basın ve sarı göstergeyi adamların sürekli geldikleri yere tutun. F16lar gelecek ve orayı bombalayacak. Bizde görev yeri değiştiği zaman 3dakika içersinde oraya gitmeliyiz. Giderken adamları öldürmeyi unutmayın, gelmemiz gereken yere geldiğimizde helikopter gelecek ve helikoptere binin görevimiz bitmiştir.

The Sins Of The Father

Burada ilk başta elimize bir sniper veriliyor. Adamları izleyerek gidin ve bir çöp tenekesi göreceksiniz onun tepesine çıkarak kulenin içindeki adamları öldürün. Sonra diğer bütün adamları öldürdükten sonra görev tamamlanıyor.

2 saat sonra...

Herkes düşmanların kıyafetlerini giyiyoruz ve Zakhaev’in oğlunun gelmesini bekliyoruz. Oğlu bir konvoy ile birlikte geliyor ve duruyorlar. Zakhaev hariç diğer bütün adamları öldürün ve Zakhaev kurnazlık yaparak kuleye çarpacak ve bizi düşürecek. Zakhaev kaçmaya başlayacak. Biz ve Griggs Zakhaev’in peşine düşeceğiz, onun peşine takıldığımız zaman dikkatli olun köpekler ve adamlar çıkıyor. Zakhaev adamlarının yanına geldiği zaman etrafındaki bütün adamları öldürün, Zakhaev tek başına kalacak ve bizim grup yavaş yavaş üstüne gitti zaman kaçmaya başlayacak. Bizde Zakhaev’in ona göre sağ tarafındaki aralıktan ilerleyeceğiz. Orada köpekler gelecek onlardan kurtulun ve ilerleyin. 3 adam var onları öldürün ve sağ taraftaki evin içinde adamlar var oraya girerek onları öldürün aşağıya indiğiniz zaman sağınızdaki evin yanındaki boşluktan ilerleyin oradaki adamları öldürdükten sonra park alanına geliyoruz burada patlamış bir arabanın yanına saklanın makineli bir adam pencerede duruyor gitmeye çalışırsak bizi öldürüyor. O yüzden helikopteri bekleyin helikopteri orayı temizlediği zaman içeri girin. Her kattaki adamları öldürerek ilerleyin ve son kata geldiğiniz zaman V.Zakhaev silahı elinde köşeye sıkışmış durumdadır. Kaptanın yanına gidin ve kaptan bize silahı almamızı söyleyecek ve bizde almaya giderken Zakhaev silahı ateşleyecek, yavaş çekimde ölüşünü göreceğiz ve görevimiz tamamlanmış bulunmaktadır.

Ultimatum

Burada görevimiz Griggs’i bulmak. Biz sadece kaptanı izleyelim ve önümüze çıkan adamları öldürelim. İlerlerken bir araba gelecek o arabadan inen adamları öldürün ve ilerdeki fenerli adamları da öldürün, kaptanı izleyin ve eve girin evin içini iyice temizleyin hiçbir adam kalmasın. İçerdeki adamları temizledikten sonra alt kata kaptanın yanına inin. Kaptan kapıyı açtıktan sonra dışarı çıkın dışarıdaki adamı tek atışta öldürün ve merdivenlerden inin çıktığınız evin sağ tarafında bir adam var onu da görünmeden tek atışta öldürün ve kaptanı izleyin. Diğer eve girince ikinci kata çıkın ve gaz kapıya bomba koyarak açacak içerdeki adamı öldürdükten sonra Griggs’in arkasına giderek ellerindeki ipi kesin ve Griggs’i serbest bırakın. Sonra dışarı çıkınca elektrik direğine doğru ilerleyin düşman helikopterleri gelince yere yatın gidince kalkıp elektrik direğine C4leri yerleştirin ve patlatın sonra Gaz telleri keserek yok açacak onlarla beraber ilerleyin. Gaz izleyin ve etraftaki bütün adamları temizleyin ve ilerleyin. Dikkatli olun tek başınıza ilerlemeyin adamlar bazen bir anda toplu bir şekilde çıkabilirler. İlerledikçe önünüze adam çıkacak bu yüzden dikkatli olun ve en sonunda adamlar kamyon ile gelecekler sizde kamyondan inen adamları ve etraftaki adamları öldürünce kamyonun olduğu yerin soluna doğru giderek sniper grubu ile buluşun. Büyük bir patlama olacak ve başka bir yere gideceksiniz oraya gelince görevimiz tamamlanacak.

All In

Bu bölüm diğer bölümün devamıdır. Bu sefer işimiz biraz daha zor çünkü1 tanka C4 yerleştireceğiz. Ama elimizde sis bombası var bu sis bombasını kullanarak tanka yaklaşıp C4ü yerleştirmeniz daha rahat olabilir. Tanka C4ü yerleştirdikten sonra bizim grubu izleyin ve durduğunuz yerdeki bütün adamları öldürdükten sonra gruptan birisi büyük tel kapıyı patlatacak ve içeri gireceksiniz. İçeride size bir sürpriz var bu sürpriz tanklar... İçeride iki tane tank var bu tanklara C4 yerleştirerek patlattıktan sonra istenilen yere gidin ve bekleyin. İki kişi telleri kesecek ve siz orada bekleyin.. Telleri kestikten sonra bekleyin ip çıkınca ipe tutunun ve aşağıya inin görevimiz tamamlanmıştır.

No Fighting In The War Room

Arkadaşlar burada Griggs veya kaptanı izleyin. Havalandırma borusundan tuvalete ineceksiniz oradan ilerleyin. Tuvaletten çıktıktan sonra düşmanların geldikleri yola doğru ilerleyin. İlk barikatta adamları rahatlıkla öldürebilirsiniz fakat ikinci barikatta adamlar önümüzü kutularla birlikte kapatmışlar. Bu yüzden sağdaki veya soldaki kapıdan girerek ilerleyin. Oralardaki adamları öldürdükten sonra ilerleyin ve önünüze gelen bütün adamları öldürün. Sonra kaptan siz ve Griggs bir odaya gireceksiniz burada hiçbir yere gidemeyeceksiniz sadece bekleyeceksiniz. Karşınızdaki büyük kapı açıldığı zaman içerideki bütün adamları öldürün ve oradaki aşağıya inen merdivenlerden inin ve biraz bekleyin. Duvarda C4 yerleştirmek için yer çıkacak oraya giderek C4ü yerleştirin ve patlatın sonra içeri girin ve içerdeki adamları öldürün. İçerisini temizledikten sonra dev ekranın karşısındaki ikinci bilgisayarın başına gelerek “F’’ye basılı tutarak kodu girin ve ekrana bakın. Imran Zakhaev kaçıyor şimdi onun peşine düşeceğiz. Kaptanı izleyin önünüze çıkan bütün adamları öldürün ve depodaki adamları da öldürdükten sonra görevimiz tamamlanmıştır.

Game Over

Arkadaşlar buranın ne olduğunu artık görevin isminde anlayabilirsiniz, artık oyunumuz bitiyor. Şimdi bir arabadayız ve arkamızdan düşman arabaları geliyor bu arabaların arkasındaki adamları vurarak ilerleyin. Sonra bir helikopter gelecek bu helikopteri sağ tarafınızdaki boza koyu alın ve sol tarafınızda gelen helikopteri vurmaya çalışın. Fakat ne kadar da uğraşsanız bu helikopteri vuramıyoruz. Neyse arkamızdan gelen arabadan birisi benzin taşıyan kamyonete çarpacak ve alevler çıkacak artık arkadan bir araba gelmeyecek, fakat helikopter önümüze geçerek köprüyü yıkacak ve arabalar çarpışacak. Bu çarpışmadan sağ olarak kurtulacağız fakat köprü yıkılıyor bu yüzden kaptan nereye giderse onu izleyin. Yıkık yerden kurtulduktan sonra karşınızdan bir sürü asker gelecek bunları öldürün ve bir müddet sonra helikopter füze ile bizleri vuracak ve herkes yere yığılacak. Griggs bizi tutarak çekecek fakat onu vuracaklar. Karşıdan iki adam ve Imran Zakhaev geliyor. .Zakhaev Gaz’ın kafasına sıkarak öldürecek diğer askerleri de diğer arkadaşlarımızı öldürecek, bize doğru gelirlerken onların helikopterlerini Kamarov’un takımı yok edecek ve Zakhaev ve adamlarının dikkatleri dağılacak. Bizim adam kaptana bakacak ve kaptan bize silahı atacak silah elimizde Zakhaev ve adamları bize dönüyorlar bu yüzden elinizdeki silahın mermileri ile onları öldürün. Görevimiz tamamlanmıştır.

Mile High Clup

Bu bölümden sonra Credits bölümünü geçmeyin bekleyin credist bölümü bittikten sonra bir bölüm daha gelecek o bölümde ise sadece yapmamız gereken 3dakika içerisinde adamları öldürerek VIP’i kurtarmaktır. Son yere geldiğiniz zaman bir düşman askeri bir rehineyi tutuyor 5saniye içerisinde rehineyi vurmadan adamı öldürmelisiniz. Adamı vurup rehineyi kurtardıktan sonra birisi kapıya C4 yerleştirecek ve kapı patlayacak aşağıya atlayın ve görev tamamlanmıştır.

Hiç yorum yok: