15 Eylül 2008 Pazartesi

Call Of Duty 2 Losing Key Packets PunkBuster Hatası

Uzunca bir zamandır devam eden son zamanlarda artan bir periodla herkezin anlam veremediği ve değişik yorumlara sebebiyet veren "LOSING KEY PACKETS" Hatası aldı başını gidiyor. Bu durum bizim sunucularımızda oynayan ben de dahil bütün oyuncuların başına da geliyor. Bu hata için muhtelif nedenler söylenmiştir. Tabiki Teorem olarak kalmıştır.
En çok sebeb olarak;
-PB ni güncelle
-Carckli serverlerde Crackli oyun oynayanlarda bu oluyor
gösterilmiştirki Orginal oyunu olan tanıdıklarımdanda bu şikayetler gelmektedir. O zaman bu neden çürümüş olmaktadır.
Peki PunkBuster güncellemesi yaptığınızda ne oluyor durum. Ouynu giriyorsunuz oyun atmıyor sizi değilmi. Elbette Sorun PunkBuster gincellemesinden dolayı değilki. eğer olsaydı. Oyun içerisinde PunkBuster size Bir kaç kere ikaz edecektir "PunkBuster iniz güncel değil yada buna yakın bir mesaj". Bunun nedeni bir şekilde PunkBuster sizin bilgisayarınızdaki dosyaları kontrol ettikten sonra gereken değişimlieri yapamadığı için ikaz etmektedir. (bunun nedeni sizin makinenizdeki güvenlik duvarı ile ilgili yada sizin dosyalar üzerinde sadece okunabilir diye bir kısıtlama yamanızdan kaynaklanıyor)
"LOSING KEY PACKETS" Hata mesajı ile oyundan atılmak sadece yukarıda bahsettiğimle tam anlamı ile ilgili değildir. PunkBuster in sizin bilgisyarınız kontrol ederken bağlantı zayıflığı problemi yüzünden yapamayışından ötürüdür. Dolayısı ile PunkBuster bu durumu kabul etmeyip sizi oyundan atmasıdır.
Eğer internet ten "LOSING KEY PACKETS" hatası diye bir araştırma yaparsanız bununla ilgili o kadar çok web sayfasına rastlayacaksınız ki Hepsindede bu konudan ötürü sıkıntı içerisinde olan oyuncularla dolu olduğunu göreceksiniz.
Sadece bizim sunucularda değil, ve sadece COD ve türevlerinde değil tümü için ortak sorun bu. Üstün körü biraz araştırınca şu kanıya vardığımı söyleyebilirim. (kesin olmamakla beraber);
Oyun içerisindeyken (bir anlık yada kabul edilebilir hızın altında olduğunuzda) PunkBuster sizin bilgisayarınızla sebebi ne olursa olsun (PunkBuster kısaslarına göre) sağlıklı bağlantı kuramadığında bu hata mesajını göstererek sizi oyundan atmaktadır.
TELEKOM yada alt yapısından kaynaklanan bu sıkıntıya bizim yapacak hiç bir şeyimiz yok.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

eğer hata mesajı cvar r_picmic=3 ise console a şunu yazın sorun halloluyor:

/r_picmic 2

bu kadar...