12 Eylül 2008 Cuma

Call Of Duty 2 ve Call Of Duty 4 Modern Warfare RCON Hakkında

Alttaki tanımlamalar ve yazı tamamiyle |FOX|-Pink'e aittir...

"Rcon" un elimizde altında olması (bir mouse klick i kadar) demek bu bizi sunucularımızı istediğimiz gibi istediğimiz şekilde kefe keder değiştirme hakkını verir. Hele hele Sunucu sahibi pozizsonundaysak istediğimiz kişiyi hoşlanmadığımız konuşmaları yaptığı anda adamı "kick" lemek hakkına sahibiz. İnanın bu o kadar güzel bir duygudur ki "Klick" adam gidiyor ve yana yakıla tekrar bağlanmaya çalışıyor. Bağlanıyor ve neden atıyorsunuz demeye varmadan eğer kızgınlığınız geçmedi ise tekrar "klick" gene gidiyor. Bu size benim duygusunu verecektir. Hele Map değiştirmede sizde RCON hakkı olduğunu anladıklarında ise isteklilerin göz bebeği olursunuz. Sizlerle bir şekilde bundan dolayı muhabbeti ilerletenler bile olacaktır. Olsun bunu bilseniz bile size düzgün davranılması oldukça yakışır samimi konuşmalar sizi okşayacaktır. Diğer kişilerin isteklerini yerinede getirme zorunluluğunuz yoktur. İşi istediğiniz bir şekilde keyfiyete dökebileceksiniz. Çok güzeldir. "Free" durumları. Artık referansınız sizinle bir şekilde iyi geçinenlerin isteklerini karşılar olacaksınız Durum şu hale gelecektir "Patlıcan moru tilkiyle aram iyi istediğim mapı bir kelimeye değiştirtirim" 
Ne güzel değil mi ortadaki tablo. 

Sizlere sürekli olarak böyle durumlar için uyarıda bulunmuşumdur. Sanırım bunu anlamakta güçlük çekiliyor. Bizler kurucu üyeler bile map değiştirmiyorken neden hele hele bir kişi (kişinin şekli kim olduğu önemli değil ki bu bir TİLKİ bile olsa) nin söylemesi üzerine hemen atlanıp "du bende RCON var değiştireyim mapı davranışlarında bulunuyoruz ki" ben bunu anlayamıyorum doğrusu. Şu anda bende RCON kurulu değil sadece "KICK" için eyeden işimi görüyorum bu bana yeter ki oda 40 yılda bir lazım olur. Bizim serverde "KICK" adam gitsin diye değil sadece anlamayana uyarıdır. Çizgi dışı adam yok ki olanda zaten en kısa zamanda gider. 

RCON pass ı sadece yöneticiler kullanacak diye bir kararımız vardı ve ben sizlerin bana ilettiğiniz mazeretleri haklı görerek diğer arkadaşlara bunu iletmeden sizlere "RCON" pass verdim ve hepinizede bunu tek tek izah ettiğimi hatırlıyorum (yoksa yaşlanıyor muyum ne) hepiniz KOCA KOCA adamlarsınız kendinize gelin lütfen. Kurallar bozulmak için değildir uygulamak içindir. Ki neden böyle yaptığımız da açık açık uzun uzadıya izah ettiği mide bilirim. "RCON" nun elde olması bana göre o insana gözdelik vermez tam aksine daha da sıkıntılı bir durum veriri. RCON la ilgili yaptıklarını cevaplarını çok iyi vermek zorundadır. Yani "RCON" kullanan kişi o işin sorumluluğunu da almalıdır. Ortamına göre davranmayı çok iyi anlayıp ona göre hareket etmelidir. 

Ben şimdi sizlere öevcut olan hala bunun peşinde koşmak zorunda olduğumuz RCON la ilgili bir iki cümle kuracağım; 

1-RCON sunucularda agresiflik yapanları atmak için kullanılır. 
2-RCON gerektiğinde MAP SİLAH veya MOD ayarlamasını yapılmasında kullanılır. 
3-RCON kullanmak bir avantaj değildir aksine kişiyi oyundan düşürür. 
4-Map değiştirirken sunucudaki kişilerinde değişen mapı oynama hakkını düşünmek zorundasınız buna, sizin sunucu sahibi bile olsa hakkınız yoktur. Gelen istek o doğrultudaysa ki oda VOTE yapılarak daha emin olursunuz ki değiştirilme isteği bunun aracılığı ile olması daha DEMOKRATİK olabilir. (Gerçi VOTE Kullanımı suistimal ediyorlar ya) 
5-Sizlerden büyükler varken herhangi bir map değişimi v.s. gibi değişim faaliyetlerinde bulunmamanız gerekiyor (eğer map değişim isteklerinde onlar tepki gösteriyorsa biliniz ki bu isteğin onay görmediğini anlamanız gerekiyor) sizlerinde buna rağmen map değişimi yada return uygulamaların dışına taşan uygulamalarınız ne kadarı doğru olabileceğini/kabul göreceğini biraz düşünmenizi isterim. 
Her neyse bundan sonraki uygulamalarımızda bu "RCON" konusunda farklı düşüncelerde uygulama yapan arkadaşlarımdan "RCON" kullanma yetkisi geri alınabileceğini bilmelerini isterim. 
Peki nasıl kullanacağız bu "RCON" nu 

1-Sunucuda agresif davranışlarda bulunanlar, tüm çabalara ve uyarılara rağmen tutumlarını değiştirmeyi düşünmeyenler olursa "KiCK" leneceklerdir. 
2-Bizlerin dışında bir çok kişinin olduğu anda MAP değişimi yapılmayacaktır illa da gerekiyorsa özellikle takip edip herkesin buna mehil gösterdiğinden emin olduktan sonra (eğer yöneticiler yoksa) 
3-Yöneticilerin olduğu ortamda yöneticilerin belirtmesi ile MAP değişimi yapabilirsiniz. bu onayınız TS den de alabilirsiniz. 
4- Biz bize yada biz bize kaldığımız diyebildiğimiz kişilerin olduğu anlarda rahatlıkla MAP değişimi yapabilirisiniz. 

Unutmamalıyızki hepimiz insanız ve hata yapma şansımız vardır. "RCON" kullanırken çok dikkatli olunması gerekiyor. Biz bunların hepsini sunucularımızda şifre yokken çok daha fazla yoğunlukta yaşadık. Ne olduğunu da çok iyi biliyoruz. Bu budur arkadaşlar bunun dışında ki iddiaları kabul etmemiz mümkünde değildir. Herkesi "RCON" kullanımda daha dikkatli davranmaya davet ediyorum. Adımıza şanımıza yakışmayan laflara maruz kalmadan bu işi götürmemiz gerektiğine inanıyorum.

Hiç yorum yok: