15 Eylül 2008 Pazartesi

TWL CEVO ve TGL Call Of Duty 2 Maç Modu Hakkında

Sunuculardaki TWL Modlu oyunlarda oyun oynayan oyuncuların hal ve hareketlerini son zamanlarda hayretler içinde izlemekteyim. Oynanan oyun moduna hiçte uygun düşmeyecek davranışları defalarca kez sürekli ikaz edilmesine rağmen ısrarla umursamazlıktan gelinip yapılmaya devam edilmektedir.
sanırım bu Oyun modunun anlamının tam olarak ne manaya geldiğinin kavranamamasından kaynaklanıyor. TWL modu bir uluslararası MAÇ modudur. Yani clanalar arasında yada düzenlenen turnuvalarda belirlenmiş kabul görülmüş özel ayarlar ile (bu ayarlarla ilk maç oynandığında herkezin be ne ya diye bağırarak yenildiğini çok iyi biliyorum) oynanan bir özel ayar MOD dudur. PAM Modunda yapılması beklenen şey vakti geldiğinde "F" tuşuna basıp oyun oynamaya hazır olduğunuz belirtmenizdir. Oyun oynayan ve gözlemci durumundakilerde dahil herkezin "F" tuşuna basılması ile oyuna başlamak mümkün olur. eğer bir kişi "F" tuşuna başmazsa oyun başlamayacak ve herkezin bu kişinin "F" tuşuna basmasını beklemekten başka bir çaresi yoktur. Bu durum oyuna başlayan kişilerde bazı sabırsızlığa neden olmaktadır. Sıcağı sıcağına devam eden oyun soğumaya neden olmaktadır. Gelen bir telefon, ihtiyaç için gidilen Tuvalet ihtiyacının düşünülenden uzun süremesi, Aç olan midenin mutfakta kısa sürede tıkıştırılıp bastırılacağı düşünülerek mutfağa gidilince bunun hiçte böyle olmadının anlaşılması v.s. v.s. gibi durumlarda o kişi "F" tuşuna basamamakta olup diğer 15 kişinin o oyuncuyu beklemek zorunda kalması hiçte etik olarak doğru değildir. Bu tür arkadaşlarımız bu oyunun TWL modunu daha başlangıcında kötü oynamaktadırlar. Genelinde TWL modunda SD oynanmak istenilmesine rağmen bu istek oyun içerisinde aynı paralelde olmadığını anlıyorum. Admin arkadaşlarımız sürekli olarak uyarmalarına rağmen bu nedense devam etmektedir. Oysa olay basittir arkadaşlar. Birbirinize ateş edip ölenler alışkanlıklarından dolayı tekrar "F" ye basıp "Un Ready" olduklarının farkında olmadıklarını biliyorum. Hepimiz belirli bir yaş ortalamalarındayız. size ateş edene siz ateş etmek zorunda değilsiniz. Herkeazin bir eğlence için geldiğini bilmekteyiz (Bizlerde dahil) ama bunu oyunun akışını etkilememesi gerektiğini düşünüyorum.
-Oyun oynamayı düşündüğünüz bilgisayarınızda güncelleme ve/veya download gibi uzun sürebilecek işlemlerle fazlasıyla meşgul olan bilgisayarınızla oyun sunuculara girmeyi düşünmeyiniz.
-Kısa süreceğiniz ihtiyaçlarınızı bilgisayar masasından ayrılmadan önce oyundan çıkarak giderme yolunu denemelisiniz.
-Siz "F" tuşuna bassanız dahi ateş etmeyerek oyunun bir an önce başlamasına katkıda bulunarak adminlere yardımcı olmalısınız.
-Kimsenin kimseyi oyun içerisinde bekletmeye hakkı olduğu fikrini aklınızdan çıkartmamalısınız.

Hiç yorum yok: